Home / Velp / Vormgever Léon Mommersteeg in Oude Jan

Vormgever Léon Mommersteeg in Oude Jan

VELP – Léon Mommersteeg uit Velp is een veelzijdig kunstenaar. Er komt heel veel uit zijn handen: grafische vormgeving van boeken en huisstijlen en ruimtelijk werk als meubels en interieurs. Maar de wijze waarop Mommersteeg bezig is met heel klein beeldhouwwerk, kun je met recht een passie noemen. Hij raakte in de ban van Japanse kunstenaars die ‘netsuke’s’ maakten, kleine kunstwerkjes die vroeger dienden om het koord van tabakszak, schrijfdoos en dergelijken aan de gordel van de kimono te bevestigen. Gemaakt van prachtige materialen en heel fijn gedetailleerd. Wereldwijd zijn er nog een aantal kunstenaars en ambachtslieden die zich bezighouden met het snijden van netsuke’s. Mommersteeg maakt er hooguit een paar per jaar, naast zijn andere werk, want het is heel arbeidsintensief.
Op zaterdag 8 september, tijdens Open Monumentendag, zal Léon Mommersteeg in de Oude Jan in Velp een deel van zijn kleine snijwerk en van door hem gemaakte sieraden laten zien en uitleg geven over zijn werk. De deuren van de Oude Jan aan de Kerkstraat 56 zijn tussen 10.00 en 17.00 uur voor u geopend en de toegang is gratis.

www.mommersteegvormgeving.nl

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.