Open Monumentendag in Loenen

LOENEN – Zaterdag en zondag zijn weer Open Monumentendagen. Deze staan dit jaar in het teken van historische buitenplaatsen. Het IVN verzorgt een pijltjesroute, die ook door en om het kasteel Ter Horst in Loenen loopt.
De stichting Wijnand Hacfort die regelmatig rondleidingen verzorgd verleent op deze dag ook haar medewerking. Vrijwilligers van deze stichting geven deze dagen geen rondleidingen maar zijn wel op het terrein aanwezig om vragen te beantwoorden. Wel te bezichtigen op het voorplein is het kasteelwinkeltje met leuke artikelen die allen met het kasteel hebben te maken. In de broeikas bij de eeuwenoude tamme kastanje is koffie en thee te koop. Ook mogen de bezoekers de trouwzaal in het kasteel bezichtigen. Hier is een gids aanwezig om het een en ander te vertellen over de inrichting van de mooiste kamer van het kasteel waar nog veel wordt getrouwd.
Ook zijn deze dagen het Ereveld van de Oorlogsgravenstichting aan de Groenendaalseweg open gesteld. De Open Monumentendagen duren van 10.00 tot 17.00 uur.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.