Home / Regio / Goede kwaliteit Kalveropfokclub op fokveedag

Goede kwaliteit Kalveropfokclub op fokveedag

REGIO – Zaterdag was het in alle opzichten weer genieten op de jaarlijkse fokveedag Apeldoorn. Het terrein lag er prima bij, de weergoden waren gunstig gezind en de wat bescheidener aanvoer van vee was van hoog niveau.

Bij de roodbonte vaarzen ging de strijd tussen de Tequila dochter van Marco Nieuwenhuis uit Klarenbeek en de Curtis nazaat van de familie van ‘t Hof uit Oosterwolde. Deze strijd won de Klarenbeekse Karin 28 nipt voor Stouwdamshof Jacoba 83. Zwartbont was wat ondervertegenwoordigd, zodat er per leeftijdsgroep maar een rubriek mogelijk was. De beide kopnummers werden wel besproken, maar nog niet geplaatst, om de spanning voor het kampioenschap in de middag nog wat te bewaren. Survivor, dochter Silvia van Marcel Brugman uit Loenen, won het voor DOW Hennie 98 ( Shottle) van Wilco van de Waaij uit Vaassen. De middenklasse zwartbont kende een drietal dieren voor het kampioenschap, waarbij duidelijk werd dat eerder genoemde familie van ‘t Hof beide kampioenen mocht leveren. Stadel-dochter Stouwdamshof Jacoba 52, won het van haar stalgenote Jacoba 64 (Incas). Mede door deze dieren won de familie later ook de titel beste bedrijfsgroep Zwartbont.

Bij roodbont eindigde Classic dochter Carolien 7 van de Terwoldse Fam. Schrijver in haar rubriek achter de Elayo telg Liza 387 van Johan Uenk uit Nijbroek. Twee heel verschillende maar uitstekende koeien waarbij de jury tijdens het kampioenschap net andersom besliste. Bij de zwartbonte oude dieren opnieuw een zege voor Johan Uenk. Talent-dochter Ju Didi 3 won het van Janine (Ingedomb) van de Fam. Oolman-van Niersen uit Beemte Broekland. Imponerend waren de rode oude koeien. Beide hadden een fantastisch optreden achter de rug op de Nationale Rundvee Manifestatie in juni. De jury maakte het nog even spannend door zich te vergissen in de nummers, maar verrassend was niet de zege van De Nationaal Kampioene OV Nueva van Marco Nieuwenhuis voor de Stadel-dochter Carolien 3 van De Familie Schrijver. De jury had zelden zo’n uniforme groep dieren als van Johan Uenk gezien, dat ze hier niet omheen konden voor beste groep rode koeien.

Wederom was de jeugd ook vertegenwoordigd. De kalveropfokclub kende in de Ju Climax dochter van Uenk de kampioene exterieur. Marit Uenk mocht haar leiden. Martin van Essen zag zijn zoon Sander met het Shogun kalf Joke 93 de reservetitel opeisen. Sander won trouwens ook het kampioenschap voorbrengen en toilet voor Margriet Budding uit Voorst.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.