Home / Rheden / Strakke lijnen, zachte wangen in Rhedense bieb

Strakke lijnen, zachte wangen in Rhedense bieb

RHEDEN – Tot 1 oktober zijn in de bibliotheek portretten te zien van Hellen van Zuijlen (42). Van Zuijlen noemt zichzelf geen kunstenaar, dat vindt ze een nogal pretentieuze term. Maar iedereen kan zien dat Van Zuijlen prachtige werken maakt. “Mijn website heet ‘mooigemaakt’ en dat drukt precies uit wat ik wil: mooie dingen maken. Ik leg er pure liefde in. Als ik bezig ben en het werk zie groeien, dan maakt me dat blij. Schilderen is mijn passie,” verklaart de Rhedense. Van Zuijlen is autodidact en haar stijl is nog steeds in ontwikkeling. Ze werkte altijd al met heldere lijnen, kleuren en vlakken in een bedrieglijke eenvoud: ‘strak in de lak’ noemt ze dat zelf. De laatste tijd krijgt haar stijl trekjes van Jugendstil/ art deco en pop art. Haar inspiratie vond ze bij Alphonse Mucha, een Tsjechische schilder die leefde van 1860 tot 1939. Ondanks de gestileerde lijnen blijven de geportretteerde personen zeer herkenbaar, de stilering gaat niet ten koste van bijvoorbeeld naturalistische wangen. Al haar werk, zowel portretten als de andere panelen, is af en tot en met de zijranden. “Dat doe ik bewust. Er hoeft geen lijst omheen, het kan zó aan de muur. Dan ligt het niet maanden te wachten op die laatste afwerking,” stelt ze. Van Zuijlen werkt zowel voor vrije verkoop als in opdracht. Voor meer informatie zie www.mooigemaakt.nl .
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.