Fotowedstrijd ‘Beeld van de regio’ op stoom

REGIO – Met inmiddels meer dan 100 inzendingen, komt fotowedstrijd ‘Beeld van de regio’ goed op stoom. Enthousiaste amateur- en gevorderde fotografen uit tien gemeenten van Cultuurpact rond Arnhem – waaronder Rheden, Rozendaal en Zevenaar – sturen foto’s in van de meest favoriete plek in hun woonplaats. De toelichting die ze daarbij schrijven spreekt boekdelen. Inzenden kan nog tot 30 september 2012.

Sommige inzenders sturen zelfs meer foto’s op, in de drie categorieën ‘Natuur’, ‘Cultureel erfgoed’ en ‘Staat van de straat’, dan het wedstrijdreglement toelaat. Het enthousiasme breidt zich ook uit tot mensen die buiten de beoogde regio wonen. Om hun inspanningen te belonen is voor hen een aparte prijs in het leven geroepen. De wedstrijd gaat gepaard met een goed bezocht programma van verschillende lezingen en workshops door professionele fotografen.

Inzendingen

Op de website www.beeldvanderegio.nl is een overzicht te vinden van de ingezonden foto’s. Uitvoerend projectleider en fotograaf Guy Ackermans: “De professionele jury zal geen gemakkelijke klus hebben aan het beoordelen van de foto’s. De kwaliteit van de ingezonden foto’s is namelijk hoog.” Vanaf maandag 8 oktober kan ook het publiek hun favoriete foto stemmen via de site beeldvanderegio.nl. Ackermans: “Er zijn leuke prijzen te winnen. De beste foto’s worden in de eigen gemeente geëxposeerd en de allerbeste inzendingen worden in een regionale expositie opgenomen. Van de winnende foto’s per gemeente worden ansichtkaarten gedrukt. De tweede en derde prijs zijn een fotobon en een boek over natuurfotografie. We hopen dat deze fotowedstrijd een persoonlijk beeld geeft van de mooiste en meest bijzondere plekken in deze regio.” Inzenden moet vóór 30 september.

Het project ‘Beeld van de regio’ is een initiatief van Cultuurpact Rond Arnhem en wordt georganiseerd door Centrum voor de kunsten ’t Venster.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.