Home / Eerbeek / Scouts Tapawingo in Airborne Wandeltocht

Scouts Tapawingo in Airborne Wandeltocht

OOSTERBEEK / EERBEEK – Het nieuwe scoutingseizoen voor Scouting Tapawingo is zaterdag weer begonnen. Net als voorgaande jaren was de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek de eerste activiteit van het nieuwe seizoen voor de Eerbeekse Scouts.

De Airborne Tocht werd dit jaar voor de 66e keer georganiseerd. De wandeltocht wordt gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Slag om Arnhem. Elk jaar doen er meer dan 35.000 mensen uit 17 verschillende landen mee aan de tocht, wat de tocht één van de grootste eendaagse wandelevenementen van de wereld maakt.
Alle leeftijdsgroepen liepen mee met de tocht. De welpen (7 – 11 jaar) hebben de 10 kilometer afgelegd, de scouts (11 – 15 jaar) hebben 15 kilometer gelopen en de explorers (15 – 19 jaar) liepen de 25 kilometer. Na de tocht te hebben afgelegd ontvingen alle scouts een medaille of een speldje, afhankelijk van de hoeveelste keer zij meeliepen.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.