Home / Bronkhorst / Oekenvrouwen winnen Brummense voetbal derby

Oekenvrouwen winnen Brummense voetbal derby

BRUMMEN – Vorige week begon in Brummen het nieuwe voetbalseizoen met een gemeentelijke derby tussen Sp Brummen VR1 en vv Oeken VR1. In het kader van de poulewedstrijden van de KNVB beker werd op deze heerlijke nazomeravond aan de Hazenberg afgetrapt door beide teams. Sp Brummen dit seizoen weer onder leiding van trainer Gerhard Velthorst en Eddy Vermaat traint ook dit seizoen weer de vrouwen van vv Oeken.

De eerste helft begon, zoals gebruikelijk in een eerste wedstrijd, zeer aftastend en terughoudend. Deze fase duurde echter maar kort, want na vijf minuten besloten Marjet Wesselink en Linsey Quartel namens Brummen druk naar voren te gaan zetten. Dit resulteerde in tien minuten tijd tot drie goede doelpogingen.
Wakker geschud, trokken de Oeken-vrouwen meteen weer het initiatief naar zich toe en probeerden de wedstrijd onder controle te krijgen. De eerste 20 minuten werd door beide teams goed gespeeld met kansen over en weer. Het was Oeken aanvoerster Sylvia Karsenbarg die de score in de 20e minuut opende met een door haar zelf ingeschoten afstandsschot dat in eerste instantie nog werd gekeerd door doelvrouw Tilda Groenhof.
Vanaf dit doelpunt bleven de Oeken vrouwen op de Brummense helft spelen en creëerden veel druk richting Brummen doel. De druk leverde leuke duels en harde schoten op het doel op. In de 35e minuut kon Gina Fricke haar eerste binnenschieten, nadat een eerder schot nog door een Brummen verdedigster werd weggewerkt.

In de tweede helft bracht Brummen Bente Pol in het veld, zij moest als ijsbreker naar voren fungeren. Door de inbreng van Pol kwamen Anouk Bronsvoort en Monica Tarallo ook beter uit de verf, maar zelf kon Pol eigenlijk niet voor gevaar zorgen, omdat Lizanne Holtslag als haar mandekker weinig ruimte weg gaf. Charlotte Hoevers zorgde als laatste man voor de rugdekking.
In de 60e minuut gaf Oeken topscorer Sharon Zijlstra haar visitekaartje af door de Brummen doelvrouw en iedereen in en naast het veld te verassen met een mooi geplaatst afstandsschot. Alsof deze al niet mooi genoeg was, trakteerde Zijsltra negen minuten later ook nog eens zichzelf en iedereen op de Hazenberg met een doelpunt, die in de eredivisie tot doelpunt van de week zou zijn gekozen. Zijlstra mocht een vrij trap vanaf meer dan twintig meter op links in het veld nemen. Ze krulde deze om en over iedereen heen, in de uiterste rechterkruising achter Groenlo. De voetbalkunsten van Zijlstra zijn overigens ook in de (landelijke) vrouwenvoetballerij al opgevallen… Met de wedstrijd helemaal op slot, speelde de Oeks vrouwen deze bekerwedstrijd geroutineerd uit.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.