Home / Hummelo / Bijzondere tuin van Piet Oudolf

Bijzondere tuin van Piet Oudolf

HUMMELO – Bij Kwekerij Oudolf werd afgelopen weekend de poort geopend om hun prachtige privé-tuin te kunnen bewonderen. De kwekerij van de beroemde tuinontwerper is gesloten en bestaat niet meer als zodanig, maar op gezette tijden is wel de tuin nog te zien.

Veel mensen maakten in het weekend gebruik van de mogelijkheid om al de fraaie planten, struiken en bomen te zien. Niet alleen zomaar planten, maar ook hoe mooi ze in de fraaie natuurtuin van de internationaal beroemde tuinarchitect Piet Oudolf tot hun recht komen. Het is een tuin met spannende doorkijkjes en hagen die fraai gesnoeid zijn. Deze dagen waren er ook enkele standhouders aanwezig onder andere de presentatie van het nieuwe boek van Alma Huisken en Doortje Stellwagen: ‘Met mest en vork’. Een kook-, kijk- tuin- natuur-,doe- en leesboek en een groen boek bovenal geïllustreerd met foto’s. Ontwerpstudio Maarten Kolk & Guus Kusters liet een selectie zien uit de tentoonstelling ‘Eb’. Het rauwe karakter van water en landschap van de waddenzee is vertaald in keramiek en textiel. En hoewel de kwekerij gesloten is, was er wel de mogelijkheid om planten aan te schaffen. Een mogelijkheid waar goed gebruik van werd gemaakt – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.