Home / Lieren / Stoom in trek

Stoom in trek

LIEREN – Een vrijwilliger van de VSM heeft even pauze en bekijkt de lange stoet passagiers die zojuist op station Beekbergen in Lieren uit één van de treinen is gestapt. Hij zag tijdens zijn pauze een enorme drukte.

In het kader van het evenement Terug naar Toen, stond het spoortraject Beekbergen-Dieren een heel weekend in het teken van Terug naar Toen. Met de (stoom)treinen in de hoofrol werd weer een succesvol nostalgische weekend gehouden op en rond de spoorlijn van de Veluwse Stoomtrein Maatschappeij (VSM). De vrijwilligers hadden liefst negen stoomlocs onder stoom op de lijn weten te krijgen en op de verschillende stations langs de route was het een drukte van belang. Vooral in Lieren, bij de grote werkplaatsen en loodsen en rond station Loenen was de belangstelling massaal. Het fraaie weer, de aantrekkingskracht van stoomtreinen en een hang naar nostalgie brachten velen op de been. De stoomfluiten snerpten, de geur van kolen en de wolken stoom. Daartussen de modeltreintjes en minitreinen, waarop ritjes konden worden gemaakt door de jeugd. Het was weer genieten voor de liefhebbers.

Lees ook

Countrymiddag met Music Road Pilots in De Roseboom

LIEREN – In De Roseboom, aan het Kanaal-Zuid in Lieren, is het zondag country & …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.