Jubileumschot

ROZENDAAL – In de tuin van Kasteel Rosendael legt burgemeester Henk Klein Molekamp aan voor een welgemikt schot. De Rozendaalse Schutters Sociëteit vierde zondag het 50-jarig bestaan.

Een halve eeuw geleden werd de Rozendaalse Schutters Sociëteit opgericht. Het is een vereniging waarin het schieten met luchtwapens hand in hand gaat met de gezelligheid en het samenzijn van een sociëteit. Het is een sociale vereniging. Slechts weinig van de honderd leden beoefenen het schieten in wedstrijdverband in een competitie, maar de clubavond op maandag wordt goed bezocht. De Rozendaalse Schutters schieten al weer heel wat jaren op banen op de zolder van Kasteel Rosendael. Een passende locatie voor een schietvereniging die een halve eeuw geleden begon in de moderne kelders van het Rhedens Lyceum.
Zondag werd bij het kasteel een publieksfeest gehouden. Kinderen mochten er met lasergun schieten en ouderen konden hun kunde en geluk beproeven met het geweer. Naast de Rozendaalse Schutters, waren ook leden van de bevriende Schutterij van de Clingelbeek uit Arnhem present om het evenement op te luisteren – foto: Marc Pluim
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.