Impuls voor meidenvoetbal

KLARENBEEK – De samenwerkende sportverenigingen SC Klarenbeek, VV Voorst, SV Cupa en SV Wilp hebben een aanzienlijke subsidie gekregen. Dit geeft volgens de clubs een geweldige impuls aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in de regio.

De vier verenigingen zetten zich in om het meidenvoetbal binnen de eigen vereniging zo sterk en groot mogelijk te maken. Om de krachten te bundelen, wordt er nu samengewerkt, ondersteund door de KNVB. De samenwerking heeft als motto: ,,Met de meiden centraal, onze 4 verenigingen vitaal”. De meiden blijven lid van de eigen vereniging en de verenigingen doen zoveel mogelijk zelf aan de meidenvoetbal-ontwikkeling. Daar waar de verenigingen elkaar kunnen helpen, zal dit gebeuren op het gebied van kennis en ervaring delen, het samen activiteiten organiseren en waar nodig gezamenlijke teams samenstellen.
Voor een deel van deze activiteiten is de subsidie ‘Sportimpuls’ toegekend. Dit is een subsidie in het kader van het programma ‘sport en bewegen in de buurt’ van het ministerie van VWS. Het nieuwe samenwerkingscluster zal dan ook van zich laten horen met activiteiten als vriendinnendagen, clinics, school- en voetbalprojecten.
Neem voor vragen of opmerkingen contact op met clustercoördinator Lydia Zwier-Kentie: lydia.kentie@chello.nl of met één van de verenigingen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.