Home / Zevenaar / Najaarsfestival wordt muzikaal festijn in Zevenaar

Najaarsfestival wordt muzikaal festijn in Zevenaar

ZEVENAAR – Het Najaarsfestival begint op zaterdag 8 september op drie verschillende podia in Zevenaar. Vanaf 13.30 uur wordt de stad gevuld met verschillende soorten muziek tijdens de Veluwezoom Verkerk Bouw Blaasorkestendag/Stimmungsfest. Op zondag 9 september strijden 13 dweilorkesten, waaronder de Natte Kletz uit Giesbeek, om de gouden dweil.

Op het podium Raadhuisplein is op zaterdagmiddag een non-stopprogramma te horen door Bargkapel uit Barchem en gezelligheidskoor Tijdloos uit Zevenaar. Het Liemers Cultuurfestival vindt plaats in het Muldershof en op het podium in de Weverstraat zorgen de Original Liemers Musikanten voor echte Egerländer muziek.
In de avond komt het Duitse Stimmungsfest tot een hoogtepunt op het Raadhuisplein met optredens van de Grolse Hofzangers en Norbert Reiff und Seine Musikanten. Het avondprogramma duurt van 19.30 tot 23.45 uur.
Zondag staat de Stolwijk Kelderman Dweilorkestendag helemaal in het teken van 525 jaar Zevenaar. 13 Orkesten zullen tussen 13.00 en 18.00 uur strijden om de gouden dweil die jaarlijks wordt uitgereikt door mevrouw Van Eggermont. Iedereen is welkom om de orkesten te beluisteren. De finale wordt een echt hoogtepunt, want dan laten alle 300 muzikanten zich tegelijkertijd horen.
 

Lees ook

Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

REGIO – Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.