Barokconcert in Hoenderloo

HOENDERLOO – Het Barokensemble zeveN-Draads geeft op zaterdagavond 8 september een concert in de Heldringkerk in Hoenderloo. Er zal veel muziek uit Venetië worden gespeeld. Zo wordt er een fraaie carnavalssuite ten gehore gebracht, vanwege het wereldberoemde Venetiaanse carnaval met mooi versierde maskers.

ZeveN-Draads staat onder leiding van barokvioliste Arwen Bouw en speelt met een bezetting van twee violen, twee altviolen, een cello, klavecimbel en luit. De zeven spelers hebben veel plezier in het musiceren en brengen dit graag over op het publiek. Er wordt muziek gespeeld uit de periode 1550 tot 1750. In die tijd heerste er een grote vernieuwingsdrift in de muziekwereld, omdat muzikanten steeds meer op reis gingen en andere culturen leerden kennen. De muziek kenmerkt zich door een grote afwisseling in sfeer. Soms is het lyrisch, dan weer agressief of juist weer heel lieflijk van aard.
Het concert begint om 20.15 uur in de Heldringkerk aan de Heldringseweg 10 in Hoenderloo. Er wordt geen entree gevraagd, maar een vrijwillige bijdrage na het concert is zeer welkom.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.