Home / Doesburg / Archief Liemers en Doesburg open

Archief Liemers en Doesburg open

DOESBURG – Het Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg op de locatie Doesburg opent op zaterdag 8 september zijn deuren voor bezoekers. In verband met Open Monumentendag is het archief aan de Nieuwstraat 4 te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur.

In het kader van het thema van Open Monumentendag ‘Groen van Toen’ schenkt het Streekarchivariaat extra aandacht aan verschillende soorten kaarten van landgoederen en verdedigingswerken die zich in de collectie van het archief bevinden. In de studiezaal wordt een tentoonstelling gehouden waar deze kaarten te bewonderen zijn. Ook worden er foto’s getoond met een beamer en worden er rondleidingen gegeven in de kluis van het archief. Oude kranten uit de 19e eeuw kunnen worden bekeken en er zijn boeken te koop.
Er is deze zaterdag geen gelegenheid tot onderzoek in het archief. Neem voor meer informatie contact op met de streekarchivaris, A. Koster: 0313-481319 of sald@freeler.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.