De Zonnebloem vaart uit

RHEDEN – Liefst 275 gasten van de Zonnebloem Regio Veluwezoom in Rheden staken van wal voor alweer de 22ste regioboottocht. De Zonnebloemgasten en vrijwilligers aan boord zijn aangesloten bij een van de zes afdelingen die samen de regio vormen: Brummen, Dieren, Eerbeek, Loenen, Rheden, en Velp.

Het schip de River Dream was inderdaad een droom; groot, licht en met goede voorzieningen. Het plan was om van de Meteoorkade in Rheden koers te zetten richting Hattum om via Zutphen en Deventer om te genieten van onze prachtige rivier de IJssel. De erg lage waterstand maakte dit helaas onmogelijk en dus besloot de kapitein naar Emmerich te varen via IJssel, Pannerdens Kanaal en de Rijn. Ook dit bleek een interessante route, met veel natuurschoon tussen Rheden en Pannerden en daarna vooral grote rijnaken tot voorbij Emmerich.
Viel er nog een enkele regendruppel ‘s morgens op weg naar de boot, gedurende de dag brak de zon flink door en lagen de uiterwaarden te schitteren onder wollige witte wolken.

Behalve van het voorbij glijdende landschap genoten de gasten van elkaar en – niet onbelangrijk – van de lekkernijen die voorgeschoteld werden. Koffie, diner, borreltje, hapjes en krentewegge; het was er allemaal en smaakte prima. Ook ontbrak het niet aan entertainment aan boord. Het Duo Senorias bracht een groot aantal liedjes ten gehore die vaak spontaan werden meegezongen door gasten én vrijwilligers.

Aan het einde van de middag stonden bussen en heel veel particuliere chauffeurs te wachten om ‘hun’ gasten weer naar de plek te brengen waar ze ook ’s morgens opgehaald waren. Naast deze vrijwillige chauffeurs hebben 35vrijwilligers van de Zonnebloem tijdens de bootreis gezorgd voor de bediening, verpleging en medische begeleiding van gasten.

Meer weten over De Zonnebloem? Kijk op: www.zonnebloem.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.