Home / Rheden / Record Langste stoet rouwauto’s

Record Langste stoet rouwauto’s

RHEDEN / BAARN – De recordpoging van uitvaartverzekeraar Nuvema voor de langste stoet van rouwauto’s is geslaagd. Het bestaande record van 51 rouwauto’s – dat dateerde van september 2011 – is op donderdag 30 augustus 2012 verbroken. Iris & De Mol Uitvaartzorg uit Rheden was met chauffeur Martien Beumer één van de 107 deelnemers. Daarmee is het record ruimschoots overtroffen en verdient het een plek in het Guinness Book of World Records.

Onder de overige deelnemers waren onder andere een prachtige replica van de Engelse begrafenisauto van Lady Di, de statige rouwauto van Coen Moulijn, een prachtige roze Chevrolet Caprice-rouwauto en een originele begrafenisaanhanger uit 1958 van het merk Pfefferkorn.

“Met onze deelname aan de Nuvema Rouwauto Rit wilden wij het fenomeen rouwvervoer in de schijnwerpers zetten”, zegt Martien Beumer van Iris & De Mol Uitvaartzorg uit Rheden. “Dat is goed gelukt. De zwarte Mercedes is ons gezicht naar buiten. Wij besteden veel zorg aan onze rouwauto en merken steeds meer dat mensen bij een uitvaart bewust kiezen voor een bepaald type auto. Zij zoeken dan aansluiting bij de levensstijl van de overledene. Wij zijn blij dat we samen met andere uitvaartverzorgers dit record hebben behaald en dat er zoveel enthousiasme is getoond vanuit het publiek en de branche. Maar bovenal wilden we Nederlanders inspireren en laten zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op het gebied van rouwvervoer.”
Een sfeerimpressie van de recordpoging en foto’s van de deelnemende rouwauto’s zijn te zien op www.nuvema.nl/rouwautorit.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.