Brummense imkers brengen kleur in gemeente

BRUMMEN – De imkers van de Brummense vereniging hebben op drie verschillende plekken gemeentegronden met woonbestemming ingezaaid. Dit maakt deel uit van het plan Ligt op Groen van de gemeente.

Terreinen aan de Baron van Sytzamastraat, de Mercuriusweg en het Stroomdal in Brummen krijgen binnen binnenkort een fleurige aanblik. Er is een mengsel gebruikt dat na drie jaar tot volle wasdom komt. Er zijn zaden gebruikt van één-, twee- en driejarige planten. De plantenresten blijven in de winter staan. Vogels kunnen de zaden eten en zorgen door het openbreken van de zaaddozen voor verspreiding van de zaden. Half maart is het weer vrijwilligersdag. De Brummense imkers kan dankzij sponsoring van het Oranje Fonds machines inhuren om de perken te klepelen. Vrijwilligers en leden van de imkersvereniging zijn dan twee dagen bezig om de boel netjes te maken. Iedereen kan hieraan meehelpen en aanmelden kan al bij het secretariaat.
In de herfstvakantie gaan de imkers aan de slag met een bloembollenproject. Dan worden in Eerbeek, in de buurt van de Groeneweg, op een rotonde aan de Zutphensestraat en in de wijk Elzenbos botanische bollen en knollen gepoot. Zij sieren in het voorjaar de perken en tuinen en leveren met stuifmeel en nectar de eerste bouwstenen voor de nieuwe hommel- en bijenvolken. De imkers kunnen nog twee andere plekken voorzien van bollen en horen graag ideeën hierover. Aanmelden kan via sec.vandebijenclub@live.nl of tel. 06-32220182.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.