Home / Velp / Record: Grootste Groene Leslokaal

Record: Grootste Groene Leslokaal

VELP – Maar liefst 333 studenten en medewerkers van Hogeschool Van Hall Larenstein namen donderdag in Velp deel aan de recordpoging ‘Grootste Groene Leslokaal’. Daarmee werd het streefgetal van 250 deelnemers ruimschoots overtroffen. Het record kan daarmee het Guinness Book of Records in.

“Het was nog een hele klus om het precieze aantal toehoorders vast te stellen”, aldus docent Ad Olsthoorn, één van de organisatoren van de recordpoging. “We hebben met drie man staan tellen, en kwamen uiteindelijk uit op 333.”

De recordpoging Grootste Groene Leslokaal maakte onderdeel uit van de introductieweek van Hogeschool Van Hall Larenstein, waarbij eerstejaars kennismaken met elkaar en met hun toekomstige leeromgeving: het Kennislandgoed Larenstein.
Drie docenten verzorgden een college-in-de-open-lucht. Dan Assendorp (docent Land en watermanagement) doceerde over de geomorfologische geschiedenis van het landgoed: hoe is het landgoed tussen de Veluwe en de IJssel beland. Jan Merriënboer (docent Tuin- en landschapsinrichting) stond stil bij de pracht van het huidige landgoed en besprak de grote waarde van de sortimentstuin met vele soorten cultuurplanten. José Meijer (docent Bos en natuurbeheer) legde uit hoe landgoederen – en de buitenruimte in het algemeen – de gezondheid van mensen beïnvloedt.
“Wat ons betreft wordt de recordpoging een jaarlijks terugkerend fenomeen,” aldus Ad. “De basis is gelegd: 333 wordt het te overtreffen aantal. Nu alleen nog het Guinness Book of Records zien over te halen het record officieel te registreren.”
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.