Stoeprand, stop!

BRUMMEN – Peuterspeelgroep ’t Brummeltje is na de zomer vakantie begonnen met het thema ‘Jongleren in het verkeer’. Hiervoor hebben zij een aantal jaren geleden een leskist met prachtige materialen voor peuters gekregen van Veilig Verkeer Nederland. Het is specifiek gericht op de peuterleeftijd. Om het jaar komt het thema terug op de groepen.
In de leskist zitten onder andere een stopbord, een groot- en een klein stoplicht, boeken, puzzels, spellen en prachtige ‘praatplaten’ met foto’s van verkeerssituaties die zich bij kinderen op deze leeftijd voor kunnen doen.

Het boekje ‘stoeprand, stop’ staat centraal. Er wordt aandacht besteed aan hoe kunnen ze veilig oversteken. Dit spelen ze na met autootjes en poppetjes en zingen het liedje erbij. Maar natuurlijk gaan ze ook de situatie in het echt bekijken en oefenen. Bij de speelgroep is een zebrapad. Deze hebben de peuters ook veilig over gestoken.
Het is een thema dat erg aanslaat. Het zijn veelal situaties die zich dagelijks voordoen. Zodra ze op pad gaan hebben ze ermee te maken. Ook is het erg leuk te zien, dat ze in het spel dezelfde situaties terug laten komen en situaties naspelen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.