Home / Rheden / Geen snelheidsbeperkende maatregelen Oranjeweg Rheden

Geen snelheidsbeperkende maatregelen Oranjeweg Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden ziet geen aanleiding om snelheidsbeperkende maatregelen te treffen op de Oranjeweg in Rheden. Uit metingen blijkt namelijk dat de maximaal toegestane snelheid op de Oranjeweg niet buitensporig wordt overschreden.

De Oranjeweg in Rheden heeft de functie van ‘gebiedsontsluitingsweg’ waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden. In de periode april tot en met juni heeft de gemeente Rheden snelheidsmetingen laten verrichten op de Oranjeweg, ter hoogte van de huisnummers 113, 130 en 230. Het gros van de metingen wees uit dat de snelheidslimiet niet wordt overschreden.

Verkeerswethouder Hans Elsenaar is blij met de uitkomst van de metingen: “De gemeente Rheden heeft geen wegen in beheer die als gevaarlijk te boek staan. Dat bleek onlangs al uit onderzoek van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland en dat blijkt ook uit dit onderzoek. Als wethouder Verkeer stemt mij dat tevreden. Op basis van de uitkomsten van de snelheidsmetingen, moet ik concluderen dat er geen aanleiding is om fysieke maatregelen te treffen. Er komen dus geen wegversmallingen en er worden geen obstakels geplaatst.”

Directe aanleiding om snelheidsmetingen te verrichten op de Oranjeweg in Rheden is een petitie van Olivier Mareschal, woonachtig aan de Nassaustraat, een zijstraat van de Oranjeweg. Hij verzamelde eind vorig jaar 1709 handtekeningen in het dorp Rheden en bood deze eind januari aan bij de verkeerswethouder. Hans Elsenaar hierover: “Het initiatief van de heer Mareschal heeft mijn sympathie. Ik leef met hem mee, waar het de groep ‘hardrijders’ betreft. Ik heb hem beloofd dat ik mijn best wil doen om gedragsbeïnvloedende maatregelen te treffen. Dit betekent dat er op de Oranjeweg een snelheidsdisplay wordt geplaatst. Bestuurders worden op die manier direct geconfronteerd met hun rijsnelheid. Op deze manier hoop ik toch iets te doen aan het gevoel van onveiligheid van de heer Mareschal en de wijkbewoners.”
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.