Home / Hummelo / Ben Jolink haalt in betoog uit naar de politiek

Ben Jolink haalt in betoog uit naar de politiek

HUMMELO – Ben Jolink, voorman van de Achterhoekse boerenrockformatie Normaal, heeft aan de vooravond van de verkiezingen een uitgebreid politiek betoog geschreven. Daarin laat hij op de van welbekende wijze en in niet misverstane bewoordingen zijn licht schijnen op het huidige politieke klimaat in ons land.

De Achterhoeker heeft in het verleden al vaker een soortgelijk ‘stemadvies’ gegeven. Deze keer neemt hij vooral stelling tegen het ‘hand over hand toenemende populisme’: ,,Gewoon roepen wat de meerderheid wil horen.” De onbetwiste kampioen op dit gebied is volgens hem Geert Wilders, die het dan ook flink moet ontgelden. ,,Ik erger mij de laatste jaren bont en blauw – dat is nog erger dan groen en geel – aan het populisme dat vooral vlak voor de verkiezingen vanzelfsprekend hoogtij viert.”

Ook halen Jolink en zijn muzikale maten op het nieuwe album ‘Halve Soul Helemaal Høken, dat op 7 september verschijnt, hard uit naar de vaderlandse politiek. Overigens werkte Normaal al ruim voor de val van het kabinet volop aan enkele politiekgetinte nummers voor het aankomende album. Op dat moment was dus nog niet bekend dat deze cd aan de vooravond van de nieuwe verkiezingen zou verschijnen.
Opmerkelijk in Jolinks ‘politiek manifest’ is onder meer zijn mening over het koninklijk huis. Terwijl menig ‘kind van de jaren zestig en zeventig’ niet al te veel moet hebben van de Oranjes, is Jolink er juist goed over te spreken. ,,Mij moet van het hart dat ik een warm voorstander ben van onze monarchie. De Oranjes doen het gewoon hartstikke goed. We hebben een intelligente en betrokken koningin waar we trots op mogen zijn.”

En voor iemand die in de Vietnamperiode het leger maar grote onzin vond, is het des te opvallender dat Jolink een lans breekt voor de aanwezigheid van het Nederlandse leger in Afghanistan. ,,Ik ben er in 2007 zelf geweest en constateerde dat onze militairen daar zeer goed werk hebben verricht. De discussie daarover is zeer vervuild door vastgeroeste pacifisten. Moet je dan de bevolking daar weer overlaten aan die bloeddorstige, gehersenspoelde fanatici van de Taliban!? Kom om zeg!”

Het gehele betoog van Ben Jolink is te lezen op de website van Normaal: www.normaal.nl

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.