Home / Loenen / Twaalf kunstenaars creatief met papier in Loenen

Twaalf kunstenaars creatief met papier in Loenen

LOENEN – De organisatie van de Kunstmanifestatie bij de Middelste Molen had dit jaar gekozen voor het thema: Sieraadvormen. Aan twaalf kunstenaars was gevraagd op dit thema objecten en sculpturen te creëren van papier, pulp en andere materialen.

In het weekend was te zien hoe de kunstenaars beide dagen op een bijzondere manier aan het werk waren met papier van De Middelste Molen. De belangstelling was weer groot.

De bezoekers kregen waar voor hun geld. Er was bij de historische papiermolen veel te zien. De kunstenaars had ieder een kraampje waar zij hun kunstwerkjes konden laten zien. De kunstenaars waren: Imke Beek, Sybrecht Bosker, Mieke Diekmann, Eva Kipp, Carina Mathot, Wilma Veen, Elske Brehier, Ingeborg Vandamme, Wianda Keizer, Bert Loman, Petra Poolen en Marion Westerman.
Bloemenkunstenaar Bert Loman uit Voorst bleek ook creatief met papierstof om te gaan. Allerlei bloemetjes en sieraden waren in de kraam te bewonderen.
In de papierfabriek waren de vrijwilligers onder leiding van molenaar Piet Zegers bezig met de productie van vellen papier. Er zijn talrijke mogelijkheden om papiersoorten te maken. Zondagmiddag koos men voor vellen papier vermengd met rietpluimen van het Apeldoornsch Kanaal waaraan het papierfabriek staat.
Twee vrijwilligers waren bezig met het scheppen van papier. Toon van Dalen maakte velletjes met een bijzonder watermerk. Vrijwilligster Ria Harink was aan het scheppen en maakte op de geschepte velletjes bijzondere kaartjes. Zij heeft hiervoor een bijzondere techniek ontwikkeld. Vier jaar geleden was zij bezig met een fietstocht vanaf Warnsveld en zag langs het fietspad bij de Middelste Molen op een bordje dat er vrijwilligers werden gevraagd. Zij stapte af ging even kijken bij molenaar Zegers. “Toen ik het fabriekje van binnen zag en bekeek wat daar gebeurd was is gelijk verkocht. Ik beleef er veel plezier aan. Eerst was ik gids maar nu ben ik meer met mijn vak bezig en maak aparte kaartjes en nog meer activiteiten. Erg leuk om te doen.”
Het minder gunstige weer op zondag heeft het publiek niet weerhouden om een kijkje te komen nemen op de kunstmanifestatie. Met veel interesse bekeek jong en oud het waterrad dat nog steeds (deels) zorgt voor de aandrijving van de machines in de fabriek. Het vervaardigde papier blijkt vooral voor creatieve personen een geliefde aankoop te zijn. Vooral het gekleurde papier was bijzonder in trek.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.