Mark Maalderink koning!

BRUMMEN – In Brummen was het afgelopen weekend tijdens de kermis zoals gewoonlijk weer erg gezellig. Een minpuntje was dat de weersomstandigheden op zaterdag en zondag slecht waren. Op maandag – feitelijk de belangrijkste dag – was het echter heerlijk toeven op de Vogelweide en daar zag een grote menigte Mark Maalderink de Schutterskoning worden.

Burgemeester Niels Joosten opende op zaterdag om 14.00 uur de kermis rond de muziektent op het Marktplein met een korte toespraak. Hierna kregen de aanwezige kinderen allen een vrijkaartje uitgereikt voor één van de attracties. Deze kaartjes waren aangeboden door de kermisexploitanten. Deze geste werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd, zoals bleek uit het applaus dat opklonk nadat de burgemeester dit bekend had gemaakt.

Maandag was het de dag voor het vogelschieten op de Vogelweide. Dit evenement, georganiseerd door het Sint Jans Gilde, trekt elk jaar vele bezoekers. Zo ook dit jaar. Voorafgegaan door de pretband van Harmonie Orkest Brummen trokken ‘s morgens de schutters in optocht naar de weide, waar het eerste schot werd gelost door de burgemeester. ‘s Middags om 14.00 uur werd één van de twee vogels naar beneden gehaald door Mark Maalderink. Hij koos zijn echtgenote Pauline als koningin. Nadat hem de versierselen behorende bij dit koningschap waren omgehangen en hij een gouden horloge aangeboden had gekregen door het Gilde, werden hij en zijn koningin, voorafgegaan door de pretband, in een open koets door het dorp gereden. De tocht eindigde bij Concordia, waar nog menig glaasje werd gedronken ter ere van de Brummense schutterskoning – foto: Harry Hanskamp
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.