Sporten uitproberen

DOESBURG – Alle inwoners van Doesburg konden zaterdag gratis kennismaken met verschillende sporten op het terrein van de Rivalen en in zwembad Den Helder. Velen maakten van de gelegenheid gebruik.

Het evenement met de naam Samen Sporten Doesburg, was een initiatief van het Samenwerkingsverband Sportend Doesburg (SSD). Vanaf 12.00 uur kon iedereen meedoen aan verschillende activiteiten. Zo bestond het aanbod uit zwemmen, waterpolo, korfbal, jeu de boules, kegelen, tennis, gymnastiek, voetbal en volleybal. Opvallend was dat er erg veel kinderen waren en maar weinig volwassenen. Op de Jeu de boules baan waren weer vrijwel alleen volwassenen te vinden. Toch is het een leuk en goed initiatief, want juist de kinderen die nog op zoek waren naar een sportactiviteit konden hier uitproberen welke sport ze het leukste vinden en er werd door de kinderen en de organisatoren ook enthousiast meegedaan.
Samenwerkingsverband Sportend Doesburg werd in 2011 opgericht om het lokale sportaanbod te versterken. Verschillende verenigingen delen onder andere hun kennis, kopen gezamenlijk materialen in en promoten de sport in het algemeen – foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.