Boekdrukkunst voor kinderen

DOESBURG – Kinderen kunnen zich op zaterdag 2 september uitleven in de Historische Boekdrukkerij De Arend in Doesburg tijdens de Culturele Zondag. Met behulp van antieke loden letters kunnen de deelnemers vanaf 8 jaar hun naam stempelen op een ansichtkaart.

De eigenaar Arie Niks laat ook zien hoe er in lang vervlogen tijden handmatig werd gedrukt met behulp van loden en houten letters. Niks vertelt enthousiast over de geschiedenis van de boekdrukkunst. Ook vertelt hij over de aansluiting met het huidige computertijdperk. De entree is gratis. De middag duurt van 12.00 tot 17.00 uur.
De Historische Boekdrukkerij De Arend is te vinden aan de Burg. Nahuyssingel 28.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.