Week van de Alfabetisering

REGIO – De Stichting Lezen en Schrijven organiseert ook dit jaar de Week van de Alfabetisering. In de week van 3 tot en met 9 september wordt aandacht gevraagd voor het belang van lezen, schrijven en taal. Op donderdag 6 september staan het Rijn IJssel en de Bibliotheek Veluwezoom met een speciale kraam op de markt in Velp om het probleem van de laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen.

Dat is hard nodig, volgens de Stichting Lezen en Schrijven, omdat anderhalf miljoen volwassenen in Nederland moeite hebben met lezen en schrijven. Hierdoor kunnen zij moeilijk functioneren in de huidige maatschappij. Ook kampen veel kinderen in Nederland met taalachterstanden.
Wie beter wil leren lezen, schrijven, formulieren invullen en surfen op internet, kan de cursus taal en computer volgen bij het Rijn IJssel. Bij de Bibliotheek Veluwezoom kunnen allerlei eenvoudige leesboekjes worden geleend om beter te leren lezen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.