Dorpsbelang onderzoekt dorpshuis Rheden

RHEDEN – Belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang gaat de mogelijkheden onderzoeken naar een nieuw dorpshuis in het dorp. De komende tijd worden verenigingen gevraagd naar hun wensen en hun medewerking.

Dorpsbelang heeft in juni al een oriëntatie- en informatieavond gehouden over het gewenste dorpshuis in Rheden. Daar werd bevestigd dat een dorpshuis van veel belang is voor huisvesting van tal van activiteiten. Daarbij zou het de maatschappelijke samenhang en samenwerking bevorderen.
Nu de vakanties voorbij zijn, wil Dorpsbelang aan de slag met een verdere verkenning. Er wordt binnenkort contact opgenomen met clubs en verenigingen die van een toekomstig dorpshuis gebruik willen maken. Zij worden ondervraagd over hun behoeften en mogelijkheden, zoals de activiteiten die ze wensen te ontplooien, de dagen en uren waarop deze plaats zullen vinden en aan welke eisen de ruimten moeten voldoen. Daarnaast komen ook de financiële mogelijkheden en de organisatievorm van een dorpshuis aan bod. Het is voor de initiatiefnemers van belang dat verenigingen zich conformeren aan het oprichten van een dorpshuis en hun medewerking toezeggen. Op die manier kan worden toegewerkt naar de concrete uitvoering van de plannen.
Overigens voert de gemeente tegelijkertijd een inventarisatie uit van de momenteel beschikbare accommodaties. De uitkomsten van dit onderzoek worden in september verwacht.

Dit nadere onderzoek naar de mogelijkheden voor een dorpshuis in Rheden is één van de kernpunten uit de dorpsvisie Rhedens Dorpsgezicht. Rhedens Dorpsbelang vindt dat het dorp Rheden, net als de andere dorpen binnen de gemeente, recht heeft op een dergelijke voorziening. Dit kan slechts worden gerealiseerd met steun van de gemeente en hulp van verenigingen. Dorpsbelang stelt zich het doel begin 2014 een dorpshuis te kunnen openen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.