Home / Doesburg / Speelpark Loddero Doesburg officieel in gebruik

Speelpark Loddero Doesburg officieel in gebruik

DOESBURG – Met een feestelijke opening nemen kinderen op vrijdagmiddag 31 augustus het opgeknapte parkje aan de Loddero in Doesburg in gebruik. Kinderen van basisscholen de Ark en Horizon Stad hebben vogelhuisjes beschilderd die ze in de bomen ophangen.

Verzoeken uit de buurt voor meer speelgelegenheden waren de aanleiding tot uiteindelijk het maken van dit speelpark. Het was mogelijk met provinciale middelen uit het Kleine Stedenbeleid 2. Overigens was er vanuit de buurt de nodige tegenstand tegen de aanleg.

Er staan geen gewone speeltoestellen. Wel zijn er natuurlijke speelaanleidingen zoals boomstammen, keien, een waterpomp en wilgen wigwams. Door die inrichting was het ook niet nodig het bestemmingsplan te wijzigen. De speelplek aan de Armgardstraat bij appartementengebouw de Bongerd is ook onlangs opgeleverd. Daar staan niet alleen nieuwe speeltoestellen voor de kinderen. Er is ook een lang gekoesterde wens van een trapveldje voor de kinderen in vervulling gegaan en er is ook een jeu de boules baan voor volwassenen aangelegd in overleg met de bewoners van de nieuwe Bongerd.

Wethouder Willem Bouman zal het speelpark aan de Loddero om 16.00 uur samen met de kinderen inwijden.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.