Duidelijkere regels voor huur sportzaal

BRUMMEN – De verhuur van sportaccommodaties in de gemeente Brummen wordt vanaf volgend sportseizoen, 2013 – 2014, anders aangepakt. De gemeente heeft een aantal regels opgesteld, waardoor het duidelijk moet worden welke vereniging wanneer de accommodatie kan huren.

De gemeente Brummen telt drie sportaccommodaties. De Bhoele en de gymzaal aan de Lorentzstraat in Brummen worden door de gemeente beheerd. Rhienderoord in Brummen is eigendom van een stichting, maar die sluit zich wel aan bij de regels, zodat in de hele gemeente hetzelfde beleid geldt.
Het komt voor dat verschillende verenigingen op dezelfde tijdstippen gebruik willen maken van een sportzaal, maar dat niet duidelijk is wie hier recht op heeft. Een A4-tje met regels geeft aan wanneer welke vereniging voorrang heeft bij huur van een zaal. Zo krijgt overdag het gebruik door scholen uit de gemeente Brummen eerste prioriteit, vervolgens het spelen van competitiewedstrijden, gebruik door sportverenigingen voor trainingen en oefenwedstrijden, dan gebruik door scholen als het niet om bewegingsonderwijs gaat en andere verenigingen uit de gemeente Brummen. Als laatste komen particulieren uit de gemeente die een sport willen beoefenen en tot slot verenigingen of particulieren van buiten de gemeente.
Vervolgens zijn er nog allerlei bepalingen over de lengte en intensiteit van het gebruik. Competities gaan voor incidentele activiteiten bijvoorbeeld. Er wordt gestreefd naar een optimale bezetting van de zaal, waarbij sporten zoveel mogelijk met elkaar worden gecombineerd. Twee kleinere verenigingen kunnen best tegelijkertijd trainen.
Een aanvraag tot zaalhuur kan via het digitale huuraanvraagformulier. Er is één formulier voor alle drie de accommodaties. Overigens zal het schema niet in alle gevallen uitsluitsel kunnen bieden. De gemeente vraagt dan ook flexibiliteit aan de verenigingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.