Gehandicaptenraad op basisscholen

DOESBURG – De Stichting Gehandicapten Raad Doesburg (SGRD) start vrijdag met het basisschoolproject voor kinderen uit groep acht. Dit schooljaar zijn twaalf vrijwilligers een vrijdagmiddag actief op scholen in Doesburg, Drempt en Angerlo. In totaal hebben tien groepen acht zich aangemeld. Het programma van de SGRD laat de jeugd op een speelse manier kennismaken met wat het betekent om als gehandicapte deel te nemen aan de maatschappij. Er zijn activiteiten in verband met zien, horen, voelen, doen en mobiliteit. Tijdens de pauze is er een film over Doesburg, waarin gehandicapten een rol spelen en laten zien waar zij in de stad tegenaan lopen. Na afloop is er een evaluatie met de jongens en meiden. De afgelopen jaren bleek dat het programma enthousiast werd ontvangen door de jongeren en dat hun inlevingsvermogen werd vergroot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.