Dierense (87) bestolen na babbeltruc van nep-agenten

DIEREN – Een 87-jarige inwoonster van Dieren is woensdagmiddag bestolen nadat ze het slachtoffer was geworden van de babbeltruc. Een tot dusver onbekende man en vrouw wisten het vertrouwen te winnen door zich voor te doen als medewerkers van de politie.

 

Het slachtoffer kreeg het stel rond half twee aan de deur. Ze vertelden een onderzoek te doen naar een inbraak, waar bij de daders ook bij de vrouw binnen zouden zijn geweest. Nadat de Dierense het stel had binnen gelaten zagen ze kans er ongemerkt met haar sieraden vandoor te gaan. De diefstal werd pas ontdekt nadat het stel vertrokken was.

Het zou gaan om blanke man en vrouw van ergens tussen de 30 en 40 jaar. De man was groter dan de vrouw en had kort verzorgd blond haar. Hij zou onder meer een geruit hem hebben gedragen. De vrouw had middellang bruin haar tot over de oren en droeg een broek en blouse met lange mouw. Beiden spraken vrijwel accentloos Nederlands. De politie stelt een onderzoek in en waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.