Home / De Steeg / Vijf gemeenten gaan door met kostenbesparende Interimpool

Vijf gemeenten gaan door met kostenbesparende Interimpool

DE STEEG – De gemeenten Rheden, Renkum, Overbetuwe, Lingewaard en Arnhem verlengen hun samenwerking op het gebied van interim- en project-management voor drie jaar. Sinds 1 mei vorig jaar hebben de vijf gemeenten een gezamenlijke Regionale Interimpool. En dat bevalt goed.

Medewerkers van de vijf betrokken gemeenten werken over en weer als interim-manager, projectmanager of adviseur. In het afgelopen jaar zijn op die manier 46 opdrachten in uitvoering genomen op onder meer het gebied van samenwerking in de sport en leerplicht. Omdat de vijf gemeenten daar goede ervaringen mee hebben opgedaan, hebben zij hun samenwerkingsovereenkomst verlengd tot 1 mei 2016.

Het voordeel van de interimpool is dat veel minder (dure) externe adviseurs hoeven te worden ingehuurd en dat eigen medewerkers flexibel inzetbaar zijn en veel kennis en ervaring opdoen. De gemeenten gaan zo ook in de praktijk beter met elkaar samenwerken. Arnhem, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum en Rheden hebben ervoor gekozen om juist de moeilijke zaken die zij beter samen kunnen aanpakken, onder te brengen in de Regionale Interimpool.
Behalve in de interimpool werken de vijf gemeenten ook samen op het terrein van subsidieverwerving, belastingen, ICT, inkoop & aanbesteding en ingenieursdiensten.
Zo vinden zij het wiel niet op vijf plaatsen, maar op één plaats uit.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.