Zonnebloem bezoekt Spaensweerd

BRUMMEN – Tien gasten van de Zonnebloem afdeling Brummen namen deel aan een rolstoelwandeling van WZC Tolzicht naar de prachtige buitenplaats Spaensweerd. Ze werden begeleid door twaalf vrijwilligers. De weersomstandigheden op deze middag waren ideaal, warm maar met een verkoelend briesje.

De eigenaar van Spaensweerd, Henk Hummelen, was zo vriendelijk om in de tuin uitleg te geven over de ontstaansgeschiedenis van huis en tuin. Daarbij werd duidelijk dat het huis uit 1650 zijn naam dankt aan de familie Spaen en niets te maken heeft met Spanje of Spanjaarden. In de tuin vielen de bijzondere snoeivormen van vele taxusbomen op. Sommige gasten konden zelfs even een blik in het huis werpen.
Aansluitend waren de deelnemers aan de overzijde van Spaensweerd te gast bij een van de vrijwilligsters, waar ze op het terras koffie of thee met appeltaart kregen. Iedereen genoot van deze heerlijke middag. De wandeling met de rolstoel terug naar Tolzicht werd nog onderbroken bij Corleone aan de Ambachtstraat voor een ijsje.
Wilt u ook iets voor uw oudere plaatsgenoot betekenen, meldt u dan als vrijwilliger/ster door een mail te sturen naar: vanto061@planet.nl of te bellen met: 0575-560700.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.