Familie Verheij aangeslagen door vernieling gedenkteken

DOESBURG – De sporen van de rode menie zijn ondanks een poging tot schoonmaken nog steeds goed te zien. Het gedenkteken dat de familie van Duncan Verheij bij de parkeerplaats aan de Kloostertuin plaatste, is al voor de tweede keer vernield. “De daders weten niet wat ze de familie aandoen”, vertelt de vader van de Doesburger, die zich op die plek van het leven beroofde.

‘Vergeet mij niet’ staat er op het bescheiden gedenkteken op de parkeerplaats achter de Coop supermarkt in Doesburg. Het staat op de plek waar Duncan Verheij zich op 31 oktober vorig jaar met een pistool van het leven beroofde. De 41-jarige zoon van Jan Verheij kon het leven niet meer aan en stapte er uit. “Dat hij een einde aan zijn leven maakte was voor ons als familie een complete verrassing. Duncan had natuurlijk ook de tegenslagen in zijn leven gehad, maar deze daad verraste ons enorm”, aldus zijn vader. “Want ondanks dat hij na het overwinnen van nekkramp en hersenvliesontsteking in 1999 wel fysiek had ingeleverd, stond hij toch nog midden in het leven. Hij was ook bij de vrijwillige brandweer. Wel moest hij altijd slaapmiddelen nemen om te kunnen slapen.”

In mei van dit jaar werd, met toestemming van de gemeente, een klein herdenkingsmonumentje geplaatst nabij de plek waar Duncan zich van het leven beroofde; een veldkei op een betonnen voet. “Hij zou in april jarig zijn geweest en we wilden een plaats om te kunnen gedenken”, vertelt Jan Verheij. “Vooral zijn zus Linda had veel aan die tastbare plek. Ze zorgde dat er eigenlijk altijd een kaarsje brandde.”
De waaklampjes werden echter al eens vernield en gestolen en vorige week werd het gedenktekenen met menie overgoten of bespoten. “Ik heb er twee nachten niet van geslapen”, vertelt vader Jan. “Waarom doen mensen zoiets? Ze zouden eens moeten beseffen wat ze de familie aandoen. Iedereen is er van overstuur. Is het baldadigheid? Een moedwillige actie? Wij kunnen er alleen maar naar gissen.”
Intussen is van de vernieling aangifte gedaan bij de politie, die hoopt tips te krijgen die het mogelijk maakt mogelijke daders aan te spreken op hun gedrag. “Want dit moet ophouden. Wij willen de dood van Duncan een plaatsje geven, maar dit soort vernielingen werpt ons steeds weer terug.”
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.