Home / Eerbeek / Ronkende klassiekers

Ronkende klassiekers

EERBEEK – Rond de Korenmolen in Eerbeek rook het zondag weer naar oud rubber, ingevet leer, benzine en tweetaktolie. En naar eerlijk zweet, als een berijder z’n weerbarstige motorfiets niet kreeg aangetrapt en al snel bemerkte dat kickstarten geen lolletje is bij ruim 30 graden Celsius. De jaarlijkse toertocht voor veteranen- en klassieke motoren werd weer gehouden en de uit het hele land afkomstige liefhebbers kwamen weer goed aan hun trekken. Vakkundig ‘weggepraat’ door Henk Versteeg en met een koude start, vertrokken de motoren en brommers voor hun rit door de omgeving. Rond het middaguur en vooraleer aan de tweede lus te beginnen, hadden ze een lunchpauze in Eerbeek en ook daar konden de vele toeschouwers de vaak blinkende en piekfijn gerestaureerde tweewielers nog eens bewonderen. Er reden zondag zware motorfietsen uit het begin van de vorige eeuw mee, maar ook de Vespa Piaggio damesbrommer uit begin jaren ’80 kwam aan de start, want ook die is toch alweer dertig jaar oud. Het aantal deelnemende bromfietsen is de laatste jaren in Eerbeek flink toegenomen, maar de aandacht van de verstokte liefhebber ging toch uit naar het ronkende geweld van de vooroorlogse machines.

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.