Open Dag VV Rheden met een sociaal gezicht

RHEDEN – Komende zondag begint vv Rheden het nieuwe seizoen met een Open Dag. Naast de gebruikelijke elementen als het voorstellen van de selectie aan de leden en een aantal leuke activiteiten voor de jongste jeugd, wordt ook dit jaar weer het sociale gezicht van de club getoond. Door middel van een rommelmarkt en een loterij tijdens de open dag wordt geld vergaard ten bate van het Rhedense Team PA, een groep familieleden en vrienden van de overleden ‘pa’ Henk Postma.

Vorig jaar was het steunen van een goed doel een noviteit. Er werd toen 700,- euro ingezameld voor de (Rhedense) Stichting Projecten Soroti; uiteraard hoopt de organisatie dat dit bedrag geëvenaard wordt.
De voorzitter van de activiteitencommissie Peter d’Hulst licht toe: “Dit jaar hebben we als goed doel bij de Open Dag gekozen voor Team PA en de fietsactie Posbank 6×6 van Alpe d’Huzes in de strijd tegen kanker. Na het zien van de reportages van deze fietstocht, wist ik dat we een goede keuze hadden gemaakt. Veel leden van deze fietsteams ken ik persoonlijk van het voetbal en van de carnaval. Ieder heeft zo zijn eigen verhaal, en helaas heeft ook een ieder iets meegemaakt van deze vreselijke ziekte.” Vertegenwoordigers van Team PA zullen aanwezig zijn met een kraam om informatie te verstrekken.

De Open Dag start om 12.00 uur de rommelmarkt; deze loopt door tot half vijf. Tijdens de gezellige middag zorgt Dweilorkest 94 ½ voor een vrolijke noot en er zijn hapjes van de barbecue te koop. De Club van 50 is present (deze werft ‘kleine’ sponsors die de club voor vijftig euro per jaar ondersteunen) en verkoopt promotiemateriaal van de club, zoals petjes, sjaals en vaantjes. Om 13.30 uur wordt de selectie voorgesteld en aansluitend is er de clinic voor de jongste leden en voor de meisjes junioren; ook worden er verschillende voetbalspelletjes gespeeld. “De clinic is heel leuk om naar te kijken,” stelt d’Hulst. “De kinderen trekken in groepjes van oefening naar oefening, die steeds onder leiding van een selectiespeler staan. Ook onze hoofdtrainer doet mee. Zo krijgt de jeugd allerlei technische trucs aangeleerd.”

Om 15.15 uur wordt er een wedstrijd gespeeld tussen de selectie en een team bestaande uit sponsors van vv Rheden. Gedurende de gehele middag zullen er lootjes verkocht worden, en aan het eind van de dag draait het rad van avontuur. Rond half vijf vindt de trekking van de loterij plaats. De plaatselijke middenstand en de sponsoren hebben voor de prijzen gezorgd. “Er zitten heel leuke prijzen bij. Bijvoorbeeld een ‘high tea’ bij de Roskam voor twee personen,” belooft D’Hulst. Bij de afsluiting van de Open Dag zal meteen bekend gemaakt worden wat de totale opbrengst van de loterij en de romelmarkt is. Dat bedrag komt geheel ten goede aan Team PA en Posbank 6×6. D’Hulst: “De Open Dag is voor iedereen toegankelijk en bezoekers steunen bovendien een goed doel.”

Wie spullen wil inbrengen voor de rommelmarkt, kan dat doen op zaterdag 25 augustus tussen 11.00 uur en 14.00 uur bij het clubgebouw. D’Hulst: “Het moeten wel dingen zijn die te maken hebben met sport, spel en vrije tijd. Geen serviezen, bloempotten of andere huisraad. Maar boeken zijn weer wel toegestaan.” Het sportpark van vv Rheden is te vinden aan de IJsselsingel.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.