Feyenoord wint in Brummen

BRUMMEN – Het elftal van Feyenoord uit Rotterdam is winnaar geworden van de 9e uitgave van het Morits Timmer Sr.-toernooi voor E-topteams. Het door de jeugdafdeling van Sportclub Brummen georganiseerde sportieve evenement werd afgelopen zaterdag gehouden op accommodatie De Hazenberg in Brummen. In tegenstelling tot voorgaande jaren deden ditmaal vijf in plaats van acht teams mee. De deelnemende ploegen waren Feyenoord, PSV, het Engelse Bristol City, DOVO (Veenendaal) en Sportclub Brummen. Feyenoord won zowel van PSV (1-0) als van Bristol City (2-0) en mocht de grote wisselbokaal voor een jaar meenemen naar de Maasstad.

André te Velthuis was betrokken bij de organisatie en legt uit: “Natuurlijk was het jammer dat geen acht teams konden deelnemen. We hadden onder andere gerekend op de deelname van twee Belgische elftallen. Echter, de E-jeugdcompetitie in België wordt sinds afgelopen seizoen afgewerkt op halve velden door zeventallen, dus men kon geen elftallen meer formeren. Erg jammer. Toch is het een bijzonder geslaagd toernooi geworden. Nu werd niet gespeeld in twee poules van vier teams, maar in één poule van vijf. Er werd een halve competitie afgewerkt. Gezien het warme weer kwam dat eigenlijk wel goed uit, want de ploegen konden nu wat ruimere pauzes tussen de wedstrijden nemen.” Bij de prijsuitreiking mocht het winnende team van Feyenoord de grote wisselbokaal uit handen van Harry Timmer – kleinzoon van Morits Timmer Sr, de naamgever van dit toernooi – in ontvangst nemen. Het jeugdteam uit Rotterdam, dat alle duels wist te winnen, toonde zich een waardige opvolger van PSV dat vorig jaar de winnaar werd van het voetbalevenement. Alle wedstrijden stonden onder leiding van clubscheidsrechters en assistenten van Sportclub Brummen.

Harry Timmer te midden van de feestvierende Feyenoorders Foto: Luuk te Kampe
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.