Een warme dag vol evenementen

EERBEEK – De slogan ‘Eerbeek Bruist’ werd zondag alle eer aangedaan. Op liefst drie verschillende locaties in het dorp waren grote publieksevenementen te bezoeken. Dat begon in de ochtenduren bij De Korenmolen, waar de toertocht voor oude motoren werd gehouden, waarover elders meer.

Ondertussen werd in de straten in het centrum alles in gereedheid gebracht voor Eerbeek Totaal, een grote braderie met tal van optredens en acties. Je zou vooraf denken: wat kan er mis gaan met dit weer? En er ging ook niks mis, het had alleen best wat minder heet mogen zijn. Het kwik liep in de middag op tot bijna 35 graden en dat weerhield blijkbaar veel mensen er van om de deur uit te gaan. Het was dan ook niet zo druk als gehoopt tijdens Eerbeek Totaal. De standhouders deden volgens eigen zeggen minder goede zaken dan bij lagere temperaturen… Het is hollen of stilstaan in dit land. Maar de bezoekers die er wél waren – en het liep de hele dag toch behoorlijk door – genoten van een heerlijk evenement en het zal duidelijk zijn dat de ijsverkopers en terrashouders goede zaken deden. Bijzonder in trek was de waterglijbaan, waarop de jeugd zich naar hartelust uitleefde.

Voor het beach voet- en volleybaltoernooi bij Spoorzicht, op het terrein van de Woningbouw tegenover het café, was het wel perfect weer. Er werd dan ook fanatiek gestreden in de verschillende poules. De buitendouche waaronder de deelnemers verkoeling konden zoeken werd frequent gebruikt en vanaf de tribune werden de sportievelingen hartstochtelijk aangemoedigd.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.