Alice centraal bij literaire high tea

VELP – De auteur en vertaler Nicolaas Matsier komt op zondag 26 augustus naar Openluchttheater De Pinkenberg in Velp. Hij vertelt tijdens een literaire high tea over het wereldberoemde boek Alice in Wonderland dat Lewis Carroll 150 jaar geleden schreef. Dit boek krijgt deze zomer speciale aandacht in de Nederlandse openluchttheaters.

Nicolaas Matsier (1945) ging na het gymnasium in Den Haag klassieke talen en filosofie studeren in Amsterdam. Hij werkte als leraar oude talen en als redacteur filosofie bij de Grote Spectrum Encyclopedie. Hij schreef diverse verhalenbundels, zoals ‘Oud-Zuid’ en ‘Onbepaald vertraagd’. Zijn autobiografische roman ‘Gesloten huis’ werd genomineerd voor de AKO-Literatuurprijs en de Gouden Uil.
Naast het schrijven van eigen werken, is Matsier ook vertaler. Hij oogstte veel lof met zijn vertaling van de avonturen van ‘Alice in Wonderland’. Voor deze vertaling kreeg hij de IBBY-Honour Award 1990. Hij vertaalde ook het vervolg ‘Achter de spiegel’. Essays over Carrol, diens werk en het vertalen daarvan verschenen in 1996 onder de titel ‘Alice in Verbazië’. Hierdoor kan Matsier uitgebreid over het wonderlijke boek vertellen.
Het programma begint om 15.00 uur. De entree bedraagt € 12,50. De high tea met koffie, thee en zoete en hartige hapjes is daarbij inbegrepen. Reserveren kan bij boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat 6 in Velp of via 026-3628959. Het theater is te vinden aan de Kluizenaarsweg op de grens tussen Velp en Rozendaal.
Foto: Keke Keukelaar.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.