Man met gestolen Porsche na wilde achtervolging gepakt

VELP / RHEDEN – Een 24-jarige man uit Deventer die in een gestolen Porsche reed, is zondagmiddag na een wilde achtervolging door de politie in Velp aangehouden. De achtervolging eindigde doordat de Deventernaar met zijn buit crashte.

Surveillerende agenten zagen de auto eerder op de dag al rijden in Arnhem-Zuid en wilden een controle instellen. Het kenteken van de Porsche bleek als gestolen te zijn opgegeven. De bestuurder wist in eerste instantie aan de agenten tot ontkomen. Even later werd de auto weer gezien, deze keer op de Oranjeweg in Rheden. Ter hoogte van de spoorwegovergang, die net sloot in verband met een naderende trein, lukte het een van de agenten de wagen klem te rijden. De bestuurder ramde daarop de overwegbomen en reed net voor een aanstormende trein het spoor over. Daarop werd wederom een achtervolging ingezet.

Via de Arnhemsestraatweg, Zutphensestraatweg ging het richting A348 en vervolgens met zeer hoge snelheid richting het Velperbroekcircuit. Daar verloor de bestuurder de macht over het stuur en raakte de Porsche van de weg. Agenten zagen de man uit het totaal vernielde wrak klauteren en wegrennen. Op de Florijnweg op Industrieterrein De Beemd kon de Deventernaar vervolgens worden aangehouden. De man werd kort daarna onwel en is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Hoewel er geen directe verwondingen werden geconstateerd is hij een nacht ter observatie opgenomen. De politie onderzoekt de zaak verder. De Porsche bleek op 18 augustus te zijn gestolen in Overijssel.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.