Home / Eerbeek / Bronzen geit van Jan Mankes in Eerbeek gestolen

Bronzen geit van Jan Mankes in Eerbeek gestolen

EERBEEK – De politie vraagt tips over de diefstal van een bronzen beeld, een geit op een sokkel, vanaf Derickxkamp in Eerbeek. Het beeld stond voor het Tjark Riks Centrum. De diefstal werd zaterdagavond door een buurtbewoonster gemeld.

De diefstal werd even na 23.00 uur gemeld. Men heeft vermoedelijk met een slijptol het beeld van de sokkel weten te krijgen. Wanneer de diefstal is gepleegd, is nog onbekend. De gemeente Brummen is op de hoogte gesteld en die gaat de kunstenaar over de diefstal informeren. Het beeld stelt een geit voor, zoals die vaak door de in Eerbeek gestorven schilder Jan Mankes werd afgebeeld.
De politie stelt vandaag en buurtonderzoek in en vraagt tips. Men kan met 0900 – 8844 bellen.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.