Home / Rheden / Profrenners over de Posbank

Profrenners over de Posbank

RHEDEN – Liefst drie keer passeerde het peloton van de profwielerklassieker ‘Dutch Food Valley Classic’ vrijdagmiddag de hellingen van de Veluwezoom. Drie keer de Emmapyramide, twee keer de Zijpenberg en één keer de Snippendaalseweg konden niet verhinderen dat de wedstrijd uiteindelijk na 197 kilometer in een massasprint eindigde. In de straten van start- en finishplaats Veenenendaal toonde de Nederlander Theo Bos zich daarin sterker dan de Slowaak Peter Sagan, de drievoudig etappewinnaar in de Tour van dit jaar.
Het was de tweede opeenvolgende zege voor Rabobank-renner Bos in Veenendaal. Ook vorig jaar won hij daar de massasprint.

De renners passeerden na 109 kilometer voor de eerste keer de hellingen van de Veluwezoom door vanuit Arnhem en Rozendaal richting Rheden te rijden. Daar reed toen nog een kopgroep van zes man voorop, die maximaal vijf minuten voorsprong bij elkaar trapte. Door het achtervolgende werk van de ploegmaats van Bos, kegen de vluchters echter nooit echt de ruimte en na 150 km in de aanval, werden ze op 15 km voor de finish weer gegrepen, waarna Theo Bos – de meervoudig wereldkampioen sprint op de baan – de massaspurt won.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.