IJsselruiters naar Nationale kampioenschappen

BRUMMEN – Afgelopen weekend was de beurt aan de paardencombinaties om de strijd aan te gaan om het kampioenschap van Gelderland/Flevoland in een zonovergoten Wezep.

Vrijdag gingen 5 dressuuramazones van de IJsselruiters van start tijdens de Regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland: Marjon Willems-Breukink met Benneton Sorento in de klasse L2, Berdien Limpers met Alnero in de klasse M1, Lisanne der Nederlanden (foto) met Famous Diamond DvB in de M1 en met Alaska DvB in de klasse ZZ-licht en Angela Breukink-Menger met Sensatie en Daniëlle Noordermeer met Zon Primaire W ook in de klasse ZZ-licht.

Marjon, Berdien en Angela mochten helaas niet door naar de finale op zaterdag. Lisanne wist met Famous Diamond een finaleplaats te bemachtigen door te eindigden op de 4e plaats met 64,67%; in de finale won ze de 5e prijs en een startbewijs voor de Hippiade (het Nederlands Kampioenschap).
Met Alaska DvB scoorde ze helaas niet hoog genoeg om de finale te mogen rijden. Ook Daniëlle en Zon Primaire gingen door naar de finale. Zij eindigden op de 7e plaats met hun nieuwe kür op muziek en veroverden een startbewijs voor het NK dat op 7 en 8 september a.s. gehouden wordt in Ermelo.

In het springen klasse Z ging de kampioenstitel naar Jürgen Stenfert met zijn paard Broadway. Door het nieuwe systeem van plaatsingspunten wist Jürgen het kampioenschap binnen te halen en zich tevens te verzekeren van een startbewijs voor de Hippiade. Ook met zijn andere paard Bucefalus verscheen Jürgen aan de start van het Z springen. In het 1e parcours was hij helaas niet foutloos.
Het 2e parcours verliep goed. In het totaalklassement bezette hij hiermee een 19de plaats.
In het B springen kwamen 3 amazones aan de start: Stephanie Man in ’t Veld behaalde met Socialist een 26e plaats met 63 stijlpunten. Kim Mentink startte met haar paard Architas, maar besloot het parcours vrijwillig te verlaten. Yvonne Breukink startte met haar paard Challenge Jb maar moest helaas na 3 weigeringen het parcours verlaten. In het L-springen bereed Yvonne Cenna JB. Zij tikte er 2 balken af waardoor zij 8 strafpunten kreeg en hiermee de 45e plaats behaalde.

Naast de regiokampioenschappen werden er natuurlijk ook een flink aantal reguliere wedstrijden georganiseerd. In Bemmel sprong kersverse IJsselruiter Romy Tiemessen met haar paard Afinini een B-parcours. Ze eindigde op de 2e plaats met maar liefst 77,5 stijlpunten. In de klasse L springen tikte Dominique Dost met Cambridge Hunter 1 balk af.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.