VVO-5 organiseert grootse benefiet voor teamgenoot

ROZENDAAL – Komende zaterdag wordt een benefietvoetbaltoernooi plus -veiling en een feestavond gehouden op het sportpark van VVO. De opbrengsten van deze dag zijn bestemd voor Henriëtte Windhouwer. De Arnhemse is de moeder van een van de spelers van het vijfde seniorenteam en ernstig ziek; haar behandeling in Duitsland wordt niet vergoed door de Nederlandse verzekering. Er is 100.000 euro voor nodig…

“Toen ik hoorde dat de familie een fonds had opgericht voor Henriëtte, dacht ik: ik kan een tientje storten. Maar ik kan ook kijken of ik het iets groter kan aanpakken.” Aan het woord is initiatiefnemer Jelle Egging van VVO-5. Hij belde een rondje langs zijn teamgenoten en: “Binnen een half uur zaten we met z’n negenen bij elkaar. We willen iets dóén voor de moeder van onze vriend en teamgenoot Benjamin.”
Dat was begin juni. Er werd gebrainstormd en zonder vastomlijnd plan hebben de jongemannen zich gestort op dit goede doel. Ze stampten in twee maanden tijd een complete benefietdag uit de grond…

Jelle (21) en zijn maat Sander Maassen van den Brink (20) verzorgen de publiciteit namens de groep. “Het is voor ons allemaal de eerste keer dat we zoiets groots aanpakken. We hebben er vertrouwen in en veel zin!” Ze zijn er onbevangen ingeplonsd, het draaiboek ontstond gaandeweg. De jongens stuiteren van de adrenaline. Het ene idee na het andere borrelde op en ze liepen zich twee maanden lang dag en nacht het vuur uit de sloffen. Jelle: “We hadden nog niet eens een datum vastgesteld voor het toernooi toen we begonnen met sponsoren werven. We legden iedereen gewoon ons verhaal voor en vroegen ‘of ze iets voor ons konden betekenen’.” En het werkte! De middenstand werd afgestroopt, leveranciers van VVO benaderd, het bestuur van VVO verleende medewerking en ondersteuning – alle mogelijke en onmogelijke relaties werden benut. “Lef hebben en gewoon doen,” lachen de twee.

De open benadering leverde soms zeer onverwachte bijdragen op. Zo bood een Chinees restaurant tachtig maaltijden aan die verkocht mogen worden (“We moeten ze wel zelf ophalen, dat is nog even een probleempje.”). Samen met twee gratis fusten bier, 480 blikjes cola, een karrenvracht friet was de catering al een heel eind geregeld. Ook werden allerlei spulletjes en cadeaubonnen ten behoeve van de veiling aangeboden. De jongens gingen zelf naar een training van Vitesse en scoorden zo waanzinnige spullen om bij opbod te verkopen. Enkele spelers trokken spontaan de portemonnee en gaven vijftig euro. Jelle: “Er komt spontaan allerlei hulp op ons af. Mensen denken met ons mee en bieden aan wat wij zelf niet verzonnen hadden.” Sander vat eenvoudig samen: “We willen àlles aangrijpen.” De motivatie is even simpel: “We doen het voor een vriend die geld nodig heeft, dat geeft een goed gevoel. We willen als groep iets groots neerzetten, maar aan de andere kant geldt ook dat alle kleine beetje helpen.” De familie van Henriëtte is diep geroerd door zoveel onbaatzuchtige inzet. Sander verklaart: “Dat geeft zo’n kick!”

Het toernooi met zestien teams is van 10.30 tot 17.00 uur. De veiling wordt gehouden om 18.30 uur. De feestavond met een live-band, zangeres en dj eindigt om 24.00 uur. Naast de hoofdactiviteiten zijn er bijvoorbeeld een springkussen en een snelheidsmeter aanwezig waarmee bepaald kan worden hoe snel de bal geschoten werd. De jongemannen van VVO 5 mikken met hun programma niet alleen op familie en vrienden, maar ook op breed publiek van alle leeftijden uit de regio. De toegang is gratis, wel staat er een bus klaar voor donaties.

Meer informatie over Henriëtte, haar behandeling en de benefietdag van 18 augustus zijn te vinden op www.help-henriette.nu en facebook.com/benefietVVO. Wie nog hulp wil aanbieden, kan dat doen per telefoon 06 – 48 52 34 65 (Jelle Egging) of per mail naar benefietvvo@gmail.com. Donaties zijn welkom op rekeningnummer 669 199 737 ten name van Tim Wijnhoff, ook een speler in VVO 5.

 

Echte collector’s items bij benefietveiling

ROZENDAAL – Verzamelaars, Vitessefans en veilingliefhebbers: opgelet! Tijdens de benefietdag op 18 augustus worden er vanaf 18.30 uur bijzondere voorwerpen geveild op het sportpark van voetbalverening Olympia. Zo zal een shirt van wielrenner Maarten Tjallingii bij opbod verkocht worden. Vitessespelers leverden gesigneerde keepershandschoenen en voetbalschoenen met handtekening van Van Ginkel, Pröpper, Reis, Hofs, Van der Struik en Kashia èn bovendien een clubshirt met de handtekeningen van alle selectiespelers. Naast deze topstukken wordt ook een cursus reanimatie aangeboden. En een vakantieverblijf (bungalowtent) in Zuid Frankrijk voor zes personen in de meivakantie van volgend jaar. En enkele horloges. En fotolijstjes. En cadeaubonnen. En nog veel meer… De opbrengst van de veiling is bestemd voor de behandeling van Henriëtte Windhouwer, moeder van een van de spelers van VVO 5. Sportpark VVO is te vinden aan De Pinkenberg 6 in Rozendaal.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.