Home / Klarenbeek / Klarenbeekse kermis biedt veel vermaak

Klarenbeekse kermis biedt veel vermaak

KLARENBEEK – De Klarenbekers gaan op 17, 18 en 19 augustus kermis vieren. De Oranjevereniging Klarenbeek (OVK) biedt drie dagen feest op het terrein aan de Broekstraat. Vanaf vrijdag 19.00 uur, wanneer het feest wordt geopend met het Wilhelmus van de Muziekvereniging Klarenbeek, gaat het door tot zondagavond, met het optreden van Bløf. Er is weer van alles te doen, kinder- en volksspelen, vogelschieten, trekkershow, optredens en stunten van een Bike-team.

De kermis begint vrijdagmiddag al voor personen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Van 14.00 tot 16.00 uur stellen de kermisexploitanten gratis hun attracties ter beschikking. De zanger Dennis Wiltink gaat om 15.00 uur voor deze groep optreden in de feesttent.
De vogelschutters van Klarenbeek kunnen vanaf 18.30 uur inschrijven en om 19.00 uur wordt het eerste schot gelost door Jaap Schroven, de koning van 2011. De gehuwden en ongehuwden hebben samen één (houten) vogel. De jeugd van 12 – 16 jaar schiet met een luchtbuks op een eigen (aangepaste) vogel. De schietvereniging De Treffers regelen dit voor de OVK. Hoewel wellicht om 20.30 uur de schutterskoning(in) nog niet bekend is start de formatie Hike met hun optreden alvast in de feesttent voor het schuttersfeest.

Zaterdagmorgen is er een kinderprogramma voor de schooljeugd. Het Kindercomité van de OVK brengt om 10.00 weer de kinderspelen. Op dezelfde tijd beginnen ook de zeskampspelen voor de hoogste klassen.
Om 12.30 uur begint de show van oude trekkers, zundapps en solexen. Een groot aantal trekkers zijn hier te zien en gaan een tocht maken door de omgeving. Zij komen hier na een paar uur weer terug.
Om 14.30 uur starten de volksspelen. Schoolverlaters en ouderen kunnen in teamverband mee doen aan de volksspelen op het feestterrein. Zaterdagavond om 20.30 uur is de show DJ 538 on tour en om 22.00 uur Bogus Brothers.

Zondagmorgen is er een Oecumenische Kerkdienst in de grote feesttent verzorgd door beide Klarenbeekse Kerken. Met medewerking van een gelegenheidskoor. Om 11.00 uur in dezelfde tent een (gratis) gezellig koffieconcert door de Egerländerkapel de Isseltaler Musikanten. Ook is er koffie en krentenwegge.
Om 14.30 uur is er weer een spektakel te zien. Dit keer van het Bike X-Stunt team. Op een baan van 40 meter met schans en landingsheuvel voeren mannen spannende stunts uit.
Om 18.30 uur wordt de muziek verzorgd door Scrum. De grote klapper van de kermis is het optreden van Bløf. De mannen uit Zeeland gaan feesten van 2012 afsluiten met een daverende show.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.