Home / Zevenaar / Nieuwe bluspakken voor brandweer

Nieuwe bluspakken voor brandweer

ZEVENAAR – Burgemeester Jan de Ruiter heeft deze week de brandweermannen en –vrouwen van de post Zevenaar in een nieuw jasje gestoken. De oude uitrukpakken van de brandweer waren – na een levensduur van ongeveer 7 jaar – aan vervanging toe. De pakken bieden persoonlijke bescherming aan de brandweermensen bij een brand en/of ongeval.

Om de juiste keuze te maken voor een nieuw uitrukpak, hebben vrijwilligers verschillende pakken uitvoerig getest. Hierbij is gelet op functionaliteit, draagcomfort, hittebestendigheid en hittestuwing. Met het nieuwe uitrukpak zijn de brandweercollega’s nog beter beschermd tegen hitte en vlamcontact. Brandweercommandant R. Polman is zeer verheugd over de nieuwe pakken. “We beschikken nu over kwalitatief hoogwaardige pakken die voldoen aan de huidige eisen. Wij zijn het gemeentebestuur hiervoor erkentelijk.”

Niet alleen de brandweer van post Zevenaar wordt in een nieuw jasje gestoken. Ook andere korpsen van de veiligheidsregio Gelderland Midden krijgen deze outfit. Door gezamenlijk in te kopen is optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige kennis van de verschillende korpsen en heeft dit een gunstig effect op de prijs en de kwaliteit gehad.
 

Lees ook

Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

REGIO – Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.