Nieuwe bluspakken voor brandweer

ZEVENAAR – Burgemeester Jan de Ruiter heeft deze week de brandweermannen en –vrouwen van de post Zevenaar in een nieuw jasje gestoken. De oude uitrukpakken van de brandweer waren – na een levensduur van ongeveer 7 jaar – aan vervanging toe. De pakken bieden persoonlijke bescherming aan de brandweermensen bij een brand en/of ongeval.

Om de juiste keuze te maken voor een nieuw uitrukpak, hebben vrijwilligers verschillende pakken uitvoerig getest. Hierbij is gelet op functionaliteit, draagcomfort, hittebestendigheid en hittestuwing. Met het nieuwe uitrukpak zijn de brandweercollega’s nog beter beschermd tegen hitte en vlamcontact. Brandweercommandant R. Polman is zeer verheugd over de nieuwe pakken. “We beschikken nu over kwalitatief hoogwaardige pakken die voldoen aan de huidige eisen. Wij zijn het gemeentebestuur hiervoor erkentelijk.”

Niet alleen de brandweer van post Zevenaar wordt in een nieuw jasje gestoken. Ook andere korpsen van de veiligheidsregio Gelderland Midden krijgen deze outfit. Door gezamenlijk in te kopen is optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige kennis van de verschillende korpsen en heeft dit een gunstig effect op de prijs en de kwaliteit gehad.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.