Home / Regio / Nieuwe containers

Nieuwe containers

GEM. RHEDEN – In zes weken tijd worden alle bijna 50.000 afvalcontainers in de gemeente Rheden vervangen. Vier ploegen zijn op pad om de containers te bezorgen, te labelen en te chippen. Momenteel worden de containers gedistribueerd in Spankeren (foto), Dieren en Laag-Soeren. Later komen de andere Rhedense dorpen aan bod. Overigens worden de komende weken de oude containers nog gewoon gebruikt.

De gemeente Rheden heeft die oude containers overigens verkocht. Alleen mensen die dat onlangs hebben aangegeven, kunnen er één behouden voor eigen gebruik. En blijkbaar bestaat daar een misverstand over, zo blijkt uit een brief van de gemeente waarin staat: ‘De gemeente Rheden heeft de oude containers verkocht aan een door ons geselecteerde aannemer. Ons (de gemeente dus, red.) is ter ore gekomen dat andere bedrijven of verenigingen mogelijk de containers willen opkopen. Zij kunnen onze inwoners oproepen hun oude containers bij hen in te leveren. Wij wijzen u er op dat u hier niet aan mee kunt werken; immers, de containers zijn eigendom van de gemeente, inwoners krijgen de containers in bruikleen. Dat geldt voor zowel de oude als de nieuwe containers. Als u de oude container(s) inlevert bij een ander bedrijf dan bij de contractpartner van de gemeente (DvL Milieu), kan de gemeente niet voldoen aan contractuele verplichtingen.’

Een woordvoerder van de gemeente stelt: “Het behouden van de oude containers is een gebaar van de gemeente aan haar inwoners. Bekend is dat mensen de container (willen) gebruiken voor extra opslag, bijvoorbeeld voor hout of speelgoed. In de brief die deze maanden bij de inwoners wordt bezorgd, is helaas een stukje tekst daarover weggevallen. Daardoor is de betreffende alinea niet helemaal correct. Volledigheidshalve is hieronder de juiste tekst van de betreffende alinea opgenomen:”
‘Wilt u één of meer oude afvalcontainers houden? Dat kan alléén als u dit vóór eind mei heeft aangegeven. Zet deze dan niet buiten op de inname-datum. U kunt deze oude afvalcontainer(s) behouden voor eigen gebruik, maar niet meer aan de weg zetten om te laten legen!’

www.containerwisselrheden.nl

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.