Dierense rijdt voetganger aan en raakt rijbewijs kwijt

DIEREN – Een 68-jarige vrouw uit Dieren is maandagavond gewond geraakt nadat ze op de Prinses Margrietlaan in haar woonplaats was aangereden door een auto. Hoewel er geen sprake was van drankgebruik, heeft de politie het rijbewijs van de 61-jarige automobiliste ingevorderd.

Het ongeval gebeurde omstreeks zeven uur, toen de 61-jarige automobiliste (een plaatsgenote van het slachtoffer) haar auto met automatische versnelling achteruit wilde rijden. Toen ze moest remmen trapte ze per ongeluk op het gaspedaal, in plaats van op de rem, en reed met een aanzienlijke vaart de voetgangster aan. Ook een stenen afscheidingsmuurtje werd geraakt en een geparkeerde auto.
Door de politie wordt een onderzoek gelast bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Hangende de uitslag daarvan is het rijbewijs van de automobiliste ingevorderd. De verwondingen van het slachtoffer bleken later in het ziekenhuis beperkt tot kneuzingen en schaafwonden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.