Home / Velp / Man in Velp slachtoffer van wisseltruc

Man in Velp slachtoffer van wisseltruc

VELP – De politie in Velp waarschuwt alert te zijn op de zogenoemde wisseltruc. Een inwoner van Velp werd maandagmiddag op de Hoofdstraat in zijn woonplaats het slachtoffer van iemand die hem op deze manier bestolen had.

Een negroïde man van ongeveer 40 jaar oud met een fors postuur en in het donker gekleed, sprak het slachtoffer omstreeks half twee op straat aan. Er werd gevraagd of hij 2euro kon wisselen. Toen het slachtoffer zijn portemonnee pakte zag de oplichter kans om razendsnel een biljet van 20 euro te stelen. Het slachtoffer ontdekte de diefstal pas toen de man verdwenen was.

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt? Wees er bedacht op dat wanneer u voor het wisselen van geld wordt aangesproken. Houdt afstand (minstens een armlengte) en geef de ander geen kans in uw portemonnee te kijken. Beter nog: ga er niet op in. Toch slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte en probeer zoveel mogelijk details te vertellen. Zo kan de politie de dader beter opsporen en kunnen we voorkomen dat hij of zij meer slachtoffers maakt.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.