Lekker botsen en survival in Empe

EMPE – In Empe werden in het weekend weer de Oranjefeesten gehouden. Het werd een zonovergoten happening op het Oortveld, waar de feesttent en de kermisattracties stonden opgesteld. Terwijl de ouderen zich vermaakten in en bij de tent, leefde de jeugd zich uit in de zweefmolen, schiettent, draaimolen en natuurlijk de botsauto’s.

Voor de jeugd was er op vrijdagmiddag op de eerste dag van de Oranjefeesten een survivaltocht uitgezet door de bosrijke omgeving van het Oortveldterrein. Al vele jaren kunnen de kinderen kiezen voor een droge of natte route bij de waterpartij. Deze moeilijke passage was ook dit keer opgenomen in het parcours, maar aansluitend was een waterbak gemaakt, waar alle kinderen door heen moesten. Breed lachend kwamen de natte koppies uit het water. De band Back4More sloot de eerste dag van het Oranjefeest af.
Zaterdagochtend om 10.00 uur begon traditiegetrouw het vogelschieten. Na 325 schoten wist Ben Fransen de vogel naar beneden te halen. Samen met zijn vrouw Jeannette werd hij door zijn medeschutters gehuldigd. De jeugdkoning van 2012 bij de jeugd is Ashwin Evers geworden. Hij koos tot koningin Soleil Nijman.
Na het vogelschieten werd aangevangen met het waterspektakel. Door het bestuur was een tokkelbaan gebouwd. Vanaf de zijkant kon het publiek genieten van de vele deelnemers die met een plons probeerden punten te scoren in de rubberen banden. Alle deelnemers haalden een nat pak, maar niet alle deelnemers wisten de scoren. Het Oranjefeest in Empe werd op zaterdagavond afgesloten door de band Trigger.

Uitslag survival. Er werd een eerste plaats behaald door: groep 1/2: Huub Janssen, groep 3/4 Norah de Jager en Ian de Jager, 5/6 Gijs Bleumink en Jurre Hunnekink, 7/8 Bram Bleumink en Bas Pasmen, 12-16 jaar Niels Reinders en Lennard Woesthoff Overige prijswinnaars bij het vogelschieten zijn: Volwassenen: Bal, Wilco Bensink; ei, Gert te Kampe; kop, Marcel Albers. Na verloting: linker vleugel Albert Huigen, rechter vleugel Remco Kruitbosch en de staart was voor Monique Klaasen. Jeugd: rechter vleugel Carien Heijs, linker vleugel Nick Boskamp, staart Bram Bleumink en de kop was voor Niels Reinders. Uitslagen tokkelbaan; jeugd: Gijs Bleumink, dames: Ceder Raben en heren: Peter van de Kamp – foto: Wencel Maresch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.